Bedrijventerrein Apeldoorn als referentie in boek over Duurzame Stedenbouw.

In het boek ‘ Duurzame Stedenbouw / Sustainable Urban Design,  The Next Step’ worden voorbeelden van duurzame stedenbouw onder de aandacht gebracht. Onder de voorbeelden wordt het ontwikkelplan voor het Regionaal Bedrijventerrein Apeldoorn Zuid getoond. Het plan is een samenwerking tussen HKB stedenbouwkundigen en H+N+S landschapsarchitecten.

“Duurzame stedenbouw is geen utopie. Concepten als ‘CO2-neutraal’, ‘klimaatbestendig’ en ‘cradle tot cradle’ zijn inmiddels vanzelfsprekend in de dagelijkse bouwpraktijk. Duurzame stedenbouw wordt steeds meer de drager van duurzame ruimtelijke ontwikkeling. The next step brengt de actuele discussies, kennisontwikkeling en inzichten onder de aandacht en geeft nieuwe en geactualiseerde voorbeelden van geslaagde projecten. The next step is een compleet herziene uitgave van Duurzame stedenbouw, perspectieven en voorbeelden, dat in 2005 verscheen.” Uitgeverij Blauwdruk

Advertenties

Over hkblabla

HKB stedenbouwkundigen werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Daarom hebben wij naast ontwerpers, planologen, juristen en onderzoekers in huis en hebben we directe relaties met planeconomen en procesadviseurs. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven!
Dit bericht werd geplaatst in HKB nieuws, Projecten en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s