Internationaal Congres Gebiedsontwikkeling 2010

Terwijl de markt op slot zit, stapelen de problemen in de stad zich op. Meer dan ooit gaat gebiedsontwikkeling over het oplossen van echte problemen. Wie durft het antwoord te geven op de volgende vragen:

• Wat doen we met onze havengebieden, onze stationsgebieden, onze achterstandswijken, onze binnensteden, onze bedrijventerreinen?
• Hoe gaan we om met onzekerheid en risico’s?
• Wie gaat het betalen nu verdienmogelijkheden teruglopen? En hoe organiseren we dat?
• Hoe vertalen we de groeiende behoefte naar collectiviteit en duurzaamheid in gebiedsontwikkeling?

Tijdens INADEC 2010, congres over gebiedsontwikkeling, dat op 13 oktober wordt gehouden in Zaanstad, zoeken we de oplossingen over de grens en vertalen die naar de Nederlandse praktijk. We kijken naar gebiedsontwikkeling in steden als Dublin, Zürich en Londen en zetten die naast vergelijkbare Nederlandse sprekers die uitleggen hoe we gebiedsontwikkeling kunnen financieren, organiseren en verduurzamen. Kortom: hoe we van woorden naar daden komen in een nieuwe markt met nieuwe middelen.

De sprekers bestaan o.a. uit Chris Kuipers (directeur generaal VROM), Sarah Gaventa (directeur CABE), Sjoerd Soeters (architect) en Henk Bouwman (HKB stedenbouwkundigen) .

Kijk voor meer info op de site www.gebiedsontwikkelingcongres.nl

Advertenties

Over hkblabla

HKB stedenbouwkundigen werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Daarom hebben wij naast ontwerpers, planologen, juristen en onderzoekers in huis en hebben we directe relaties met planeconomen en procesadviseurs. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven!
Dit bericht werd geplaatst in HKB nieuws en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s