Great Moscow Parks: Tsaritsino

Moskou is een stad waarin veel facetten net even een grotere schaal hebben. De straten zijn wijder, de woonblokken hoger… en de parken zijn veel groter. Twee van de grootste en mooiste parken zijn het Tsaritsino Park en Park Pobedy.

Tsaritsino Park is een paar jaar geleden helemaal opgeknapt. Dit 18e eeuwse park werd door een Russische architect ontworpen die de Italiaanse en Russische stijl in dit park wist te verenigen. In het park staat een groot paleis vol gotische elementen, bestemd voor de zonen van Catharina de Grote.

Het park bestaat uit twee delen. De ‘voorzijde’  is meer open, gevult met glooiende heuvels met af en toe een boom. De entree is aan de overzijde van een vijver. Via een spectaculaire brug en fontein betreedt je het parkgedeelte met het paleis. Deze ligt op een heuvel. De ontvangstzijde van het paleis heeft veel grashellingen.  De andere zijde heeft een meer bossig karakter. De paleisgebouwen en paviljoens zijn verspreid over de centrale heuvel. Door de beplanting, slingerende paden en de contour van de heuvel worden lange met korte zichtsassen afgewisseld.

Een grote vijver begrenst het park. Het zorgt voor mooie vergezichten en de oevers zijn favoriete plekken om in de hete Russische zomers wat verkoeling te zoeken. Grote bruggen verbinden de verschillende delen waardoor je sterker de contrasten tussen de gebieden kunt ervaren.

In de zomer is het park erg druk. Er vinden bruiloften plaats en veel jonge gezinnen gaan naar de fontein toe. De nabijheid van de metrohalte zorgt voor een soepele aansluiting met de stad en veel mensen uit het centrum en de buitenwijken komen hier vertoeven.

Meer info over Tsaritsino Park is hier en hier te vinden.

Advertenties

Over hkblabla

HKB stedenbouwkundigen werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Daarom hebben wij naast ontwerpers, planologen, juristen en onderzoekers in huis en hebben we directe relaties met planeconomen en procesadviseurs. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven!
Dit bericht werd geplaatst in Opgevallen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s