melkkleuren

Las in de krant dat 3 februari een sprankelende kick off van Melkkleuren heeft plaatsgevonden in een tot melkfabriek omgebouwde Jaarbeurs in Utrecht. Een blik op de site van Melkkleuren (www.melkkleuren.nl). Laat de invloed zien van melk op ons dagelijks leven en die is veel groter dan dat wij ons realiseren. De site zelf zegt daarover:

“Melkkleuren, een frisse blik op Melk en Nederland, is een culturele en inspirerende estafette op zoek naar de wortels van de Nederlands cultuur. Met melk in de hoodfrol verkent kunstenaar/vormgever Aziz Bekkaoui, via evenementen, performances, een roman en een krant, de invloed van de agrarische sector op het hedendaagse leven. Van het Melkmeisje van Vermeer tot het heldere Dutch Design, van klompendans tot Flamenco, van Schiphol en de Rotterdamse haven tot de vormgeving in metro van New York: allen zijn mede geworteld in het rijke en innovatieve plattelandsleven van de Nederlanden. Tegelijkertijd is melk een drank die verbindt, want melk stroomt door alle culturen.”

Wij zijn van mening dat ook de vergisting van koeienmest kansen biedt om extra kleur te geven aan melk en het landschap waarin deze melk geproduceerd wordt.

Advertenties

Over bas vendrig

Stedenbouwkundige bij HKB stedenbouwkundigen HKB werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven! Recente projecten: SCHIEDAM Ontwikkelingsvisie Binnenstad OUD-BEIJERLAND Visie Waterfront Visie Stougjesdijk-Oost MIDDEN-DRENTHE Structuurvisie ONDERZOEK Duurzaamheid is Bullshit
Dit bericht werd geplaatst in media, onderzoek Duurzaamheid is Bullshit en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s