Great Moscow Parks: Park Pobedy (Het overwinningspark)

Op de heuvel waar Napoleon in 1812 vergeefs dacht dat de sleutels van het Kremlin overhandigt te krijgen, ligt een groot park ter herinnering aan vele Russische overwinningen. Tegenwoordig wordt hier met name de ‘Great Patriotic War’ (Tweede Wereldoorlog) herdacht .Dit Victory Park is gedeeltelijk park, gedeeltelijk een herdenkingsplein. Het centrale plein op de heuvel bestaat uit een aantal terrassen met fonteinen. Op het eind plein prijkt een 140 meter hoge obelisk  met Nike, de overwinningsgod, in de top. De obelisk zelf symboliseert de Nazi’s en wordt overwonnen door St. Joris. Achter de obelisk ligt het oorlogsmuseum. De vijf terrassen richting het museum symboliseren de 5 jaar van oorlog. Alles aan dit park voelt groots, en de schaal is navenant.

Rondom het centrale plein liggen grote grasvelden, bossages, en staat divers wapentuig en oorlogstrofeeën opgesteld. Er liggen schepen in een klein meer. Er staan tanks (al dan niet op treinstellen) en helikopters over het gebied verspreid. Het park wordt veel bezocht door dagjesmensen en wordt door de Moskovieten erg gewaardeerd.

Op 9 Mei, de Russische herdenkingsdag, is het park helemaal vol. Dan worden hier bloemen aan veteranen overhandigt voor gevallen kameraden. Kinderen wordt trots onderwezen over de macht van het militaire apparaat en het Zangkoor van Rode Leger zingt op podia voor de menigte. Het hele park lijkt een festival. De omliggende metrostations kunnen de bezoekersstromen niet meer aan.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Meer informatie is te vinden op:

Advertenties

Over hkblabla

HKB stedenbouwkundigen werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Daarom hebben wij naast ontwerpers, planologen, juristen en onderzoekers in huis en hebben we directe relaties met planeconomen en procesadviseurs. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven!
Dit bericht werd geplaatst in Opgevallen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s