Duurzame energie groeit niet hard genoeg

Op architectenweb staat vandaag een bericht dat het aandeel duurzame energie achter blijft bij de groei van het totale energie verbruik. Slechts 3.8 % van het totale energieverbruik in 2010 was duurzaam. Naast inzetten op energiebesparing is er dus werk aan de winkel voor de producenten van duurzame energie. Om de productie van duurzame energie te stimuleren stelt het Rijk geld beschikbaar voor efficiente productiemethoden (bijstoken van biomassa en windenergie op land).

Opgave voor Duurzaamheid = bullshit is dus vooral op zoek te gaan naar efficiente, maar tevens in het landschap passende vergistingsmethoden, zodat ook dit een aantrekkelijke investering wordt en niet het land ongenuanceerd wordt overstelpd met windmolens.

Zie onderstaande link voor het volledige bericht op architectenweb:

http://www.architectenweb.nl/aweb/redactie/redactie_detail.asp?iNID=26004

Advertenties

Over bas vendrig

Stedenbouwkundige bij HKB stedenbouwkundigen HKB werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven! Recente projecten: SCHIEDAM Ontwikkelingsvisie Binnenstad OUD-BEIJERLAND Visie Waterfront Visie Stougjesdijk-Oost MIDDEN-DRENTHE Structuurvisie ONDERZOEK Duurzaamheid is Bullshit
Dit bericht werd geplaatst in media, onderzoek Duurzaamheid is Bullshit en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s