Gokken in de Supermarkt

Het is een vreemd gezicht. Je loopt de supermarkt binnen en waar bij ons de bloemen en rookwaren staan, tref je in Helsinki huisvrouwen aan achter een flipperkast. Een beeld wat je eerder associeert met een bruin cafe. Dit bleek geen incident. In menig supermarkt vermaakt de eenarmige bandiet klanten.

Finland heeft een staatsmonopolie op drank en gokken. Dat betekent dat de staat speciale winkels voor sterke drank beheert (Alko-winkels) en het gokken is weer verdeeld over drie staatsbedrijven. Via dit gecontroleerd systeem van aanbod wil de regering de problemen ten gevolge van drank en gokken beperken. Alle opbrengsten uit het gokken komen geheel ten goede van sociale en gezondheidsprojecten.

Hier nog wat grappige feiten over Finland, compleet los van dit verhaal:

Advertenties

Over hkblabla

HKB stedenbouwkundigen werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Daarom hebben wij naast ontwerpers, planologen, juristen en onderzoekers in huis en hebben we directe relaties met planeconomen en procesadviseurs. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven!
Dit bericht werd geplaatst in Opgevallen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s