Modellen Lombok gepresenteerd aan bewoners

De afgelopen maanden heeft HKB Stedenbouwkundigen namens de gemeente Utrecht in samenwerking met de bewoners de ontwikkelmogelijkheden van het Westplein in Utrecht verkend. Dit verkeersplein wordt getransformeerd tot de stedelijke spil van Lombok. In de visie wordt uitdrukking gegeven aan de uitgangspunten van de bewoners en de gemeentelijke uitgangspunten t.a.v. de stedelijke bereikbaarheid en de HOV-baan. De gemeenteraad kan kiezen uit verschillende varianten met wisselende kosten en impact op de omgeving.

Deze vorm van samenwerking (Co-productie) waarbij de bewoners actief meedoen in de  ontwikkelvisie is vrij uniek en werd door ons als plezierig ervaren. De resultaten van zijn onlangs tijdens de publieksavond gepresenteerd.

In het traject is eerst gezocht naar helderheid in de gezamenlijke uitgangspunten. Dit betrof vooral kwalitatieve uitgangspunten gebaseerd op het ‘Verbinden, Herstellen en Betekenis geven’.
Samen met de technische uitgangspunten (bereikbaarheid en de doortrekken van de HOV-baan) zijn verschillende modellen gemaakt. In het verleden is een tunnel aan de bevolking beloofd om zo de leefbaarheid in het gebied te vergroten. In het ontwikkelvisie is gezocht naar verschillende manieren om de gewenste kwaliteit te behalen.

Op de site van de gemeente Utrecht zijn de stukken te downloaden:

Op de site bouwput Utrecht wordt een online discussie gehouden over de modellen. Hier kunt u aan meedoen:

En dit is de site van de Ontwikkelgroep Lombok Centraal:

Advertenties

Over hkblabla

HKB stedenbouwkundigen werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Daarom hebben wij naast ontwerpers, planologen, juristen en onderzoekers in huis en hebben we directe relaties met planeconomen en procesadviseurs. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s