ondernemers steken handen uit de mouwen voor Schiedamse binnenstad

Tijdens de tweede rondetafelbijeenkomst in de Monopole was het tijd om na jaren van praten de handen uit de mouwen te steken. En laat dat maar aan de ondernemers over. De vraag was wat na het haringvissen, de handel, de jenever en de scheepsbouw de volgende stap is waarmee Schiedam zich als ondernemende stad kan onderscheiden in de regio. Naast het koesteren van de jeneverindustrie wordt vooral het uitbouwen van het offshore cluster, met internationale topbedrijven als Mammoet, Damen en Huisman, als grootste kans gezien.

Gevraagd hoe de binnenstad deze ambitie kan ondersteunen en wat er dan op de korte termijn gedaan moet worden, waren de ondernemers het ook snel eens. Aantrekken van draagkrachtige inwoners, door een kwaliteitslag in de binnenstad. Tegengaan van verloedering en leegstand door lik op stuk beleid.  Aanschrijven en beboeten van pandenbezitters die er een potje van maken. Ook waren zij het er samen snel over eens dat er behoefte is aan het toevoegen van nieuwe woningen en (internationale) middelbare scholen. Deze werden vol enthousiasme op de kaart getekend rondom het centrum. Door ruimte te bieden aan creatieve stedelingen die wonen en werken combineren ontstaat er een internationaal gunstig klimaat en nieuwe energie die de Schiedamse binnenstad goed kan gebruiken.

Schiedamse ondernemers vullen de binnenstad in

Advertenties

Over bas vendrig

Stedenbouwkundige bij HKB stedenbouwkundigen HKB werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven! Recente projecten: SCHIEDAM Ontwikkelingsvisie Binnenstad OUD-BEIJERLAND Visie Waterfront Visie Stougjesdijk-Oost MIDDEN-DRENTHE Structuurvisie ONDERZOEK Duurzaamheid is Bullshit
Dit bericht werd geplaatst in HKB nieuws, Projecten en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s