Workshop: Het collectief aan het werk, hoe doe je dat?


Op 9 maart 2012 geven Sacha Schram en Jeroen Leemans twee workshops op het Geopromotion congress te Groningen. Meer informatie over het programma en toegang tot congres is te vinden op de website van Geopromotion http://geopromotion.nl/ Wat komt er aan de orde:

Stedelijke opgaven anno 2012; grootschalige nieuwbouw staat op een laag pitje, maar wat gebeurt er dan nog wel? Bij HKB Stedenbouwkundigen zien wij revitalisering, hergebruik als opgave voor de toekomst. Daarbij ligt de nadruk meer en meer op het samen ontwikkelen van plannen die breed worden gedragen door verschillende actoren. Steeds meer ontstaan deze projecten vanuit een lokale behoefte en niet meer door de plannenmakers van de overheid.

In de workshop zoomen wij in op de centrumontwikkeling van Schiedam. Dit is één van onze lopende projecten waar op een actieve manier draagvlak wordt verkregen, onder andere door het inrichten van een vrij toegankelijk binnenstadsatelier, het houden van rondetafelgesprekken met gemeente, winkeliers en inwoners. In het eerste deel zullen wij de plan van aanpak van de revitalisering van het centrum toelichten, waarna in het tweede deel een parallel wordt gezocht met de noordelijke centrumgebieden. Zou zo’n aanpak ook werken in jullie eigen woonplaats? Hoe zou je alle betrokken partijen het beste kunnen betrekken bij de centrumontwikkeling? Verplaats jezelf bij het rollenspel in de rol van ambtenaar, winkelier, toerist, kroegbaas, ontwikkelaar of inwoner en probeer met elkaar te komen tot een werkend proces en een leefbaar centrumgebied.

Hopelijk zien we elkaar op 9 maart te Groningen

Advertenties

Over Jeroen Leemans

Directeur/Partner @ HKB Stedenbouwkundigen Directeur/Partner @ HKB Urban Producers Partner@ Speeltuin Bello
Dit bericht werd geplaatst in HKB nieuws en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s