Workshop Crowdfunding in de Ruimtelijke Ordening

Donderdag 15 maart geeft Jeroen Leemans een workshop over: Crowdfunding in de Ruimtelijke Ordening op het Provero congres te Apeldoorn. De workshop start om 15.45 meer informatie over het programma en toegang tot congres is te vinden op de website van Provero http://www.provero.nl/ Wat komt er aan de orde in de workshop:

Nieuwe kansen dankzij de crisis

Workshop ‘Crowdfunding in de Ruimtelijke Ordening’

Deel1 : Inleiding. Het veranderende Landschap

Het is rustig(er) geworden aan het “loket” van de ontwikkelingsplanologie. Daar waar de overheid zich vroeger een reactieve rol kon permitteren (de (“initiatieven komen toch wel”) moet de ontwikkelplanoloog zich nu veel actiever opstellen. Echter, er is een “klein” probleem. De vaste partners (ontwikkelaars, woningbouw coöperaties, beleggers) hebben door de crisis, net als de overheid, veel minder geld te besteden. Daar komt bij dat een nieuwe vorm van initiatief in opkomst is: het burger initiatief. In deel 1 van de workshop zal dit veranderende landschap kort verder worden uitgediept.

Deel 2 : Case

Bij u op de afdeling/bureau is er ongetwijfeld een idee voorbij gekomen waarvan u dacht, tja leuk plan, past goed in beleid, maar daar krijgen we op dit moment de middelen niet voor bij elkaar. Dit onderdeel is uw voorbereiding voor de workshop. Verzamel deze interne of externe ideeën en neem ze mee naar het Provero congres. We bespreken met elkaar of de ingebrachte ideeën kansrijk zijn voor crowdfunding. De uitkomst van de discussie vormt de basis voor het derde deel van de workshop.

Deel 3: Crowdfunding

We verdelen ons in kleinere groepen. Elke groep werkt aan een fictief crowdfunding project. Hierbij hebben we het vooral over de onderdelen: plan van aanpak en uw rol binnen het project. We bespreken ook hoe een grote groep investeerders te verwerven is.

Deel 4: Discussie

De resterende tijd bediscussiëren we de resultaten. Het meest kansrijke idee nemen wij mee naar “huis” en werken we, samen met de initiator, graag verder uit tot een officieel crowdfunding project.

Ik verheug me erop u te mogen begroeten op 15 maart 2012 15.45uur

Advertenties

Over Jeroen Leemans

Directeur/Partner @ HKB Stedenbouwkundigen Directeur/Partner @ HKB Urban Producers Partner@ Speeltuin Bello
Dit bericht werd geplaatst in HKB nieuws en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s