Kinderen denken mee over de binnenstad van Schiedam

Vandaag waren de kinderen aan de beurt. Met rode wangen en bewapend met kladblok en camera kwamen enkele kinderen van de St. Josephschool vanmiddag de Monopole binnen.

20120312-162206.jpg

Na een korte toelichting over het binnenstadsatelier en wat wij hier doen werd als snel gesproken over alle mooie gebouwen in de stad. Bij de vraag wat wij nou voor ze moesten regelen voor een mooie binnenstad in 2030 (wauw dan zijn we al 28!) ging de discussie al snel naar meer speelplekken en groen!

Een suggestie wil ik jullie niet onthouden:” als we nou eens van de hoogste molen van de wereld ook het hoogste gebouw van de wereld maken, dan zetten we Schiedam pas echt op de kaart?”

Wij zijn nu al benieuwd waar de kinderen na een grondige inspectie in de binnenstad volgende week mee terugkomen!

20120312-162043.jpg

 

Advertenties

Over bas vendrig

Stedenbouwkundige bij HKB stedenbouwkundigen HKB werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven! Recente projecten: SCHIEDAM Ontwikkelingsvisie Binnenstad OUD-BEIJERLAND Visie Waterfront Visie Stougjesdijk-Oost MIDDEN-DRENTHE Structuurvisie ONDERZOEK Duurzaamheid is Bullshit
Dit bericht werd geplaatst in HKB nieuws, Projecten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s