filmpje door jongeren over binnenstad Schiedam

Gisteren zijn we op pad gegaan met enkele jongeren uit Schiedam. Om te genieten van het mooie weer besloten we na een introductie de binnenstad in te gaan gewapend met foto/videocamera om de mooiste, lelijkste en meest kansrijke plek van de binnenstad vast te leggen.

De leegstand in de Hoogstraat werd door de dames als grootste minpunt van de binnenstad gezien. Vooral kleding en schoenenzaken werden erg gemist. Graag zagen zij een plek in de binnenstad waar ze samen kunnen komen na schooltijd. Een plek waar je wat kan drinken, waar wifi aanwezig is en je gezellig met je vrienden bij elkaar kan zijn en zelfs je huiswerk kan maken. Deze plek wisten zij nu niet te vinden.

Wat verder opviel is dat deze jonge dames het wel prettig vonden dat de stad nog een beetje rustig was. De Lange Haven was een mooie plek om te wonen, al mocht er best zo af en toe een terrasje bij aan het water, en af en toe een leuk (niet te massaal) evenement, al waren de Brandersfeesten dan wel weer leuk.

Een tweede koopavond in plaats van een koopzondag was wat hen betreft ook een verbetering. Konden ze na school namelijk nog even de stad in. Helaas waren er alleen dames en blijf ik nieuwsgierig of het verhaal van de heren anders zou zijn geweest.

Een impressie van de wandeling door de stad is hier te vinden:

Advertenties

Over bas vendrig

Stedenbouwkundige bij HKB stedenbouwkundigen HKB werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven! Recente projecten: SCHIEDAM Ontwikkelingsvisie Binnenstad OUD-BEIJERLAND Visie Waterfront Visie Stougjesdijk-Oost MIDDEN-DRENTHE Structuurvisie ONDERZOEK Duurzaamheid is Bullshit
Dit bericht werd geplaatst in HKB nieuws, Projecten en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s