Excursie ‘De levende polder’ in Albrandswaard

Afgelopen zaterdag zijn we in alle vroegte op pad geweest met de klankbordgroep van de polder Albrandswaard. Op deze prachtige ochtend kregen we een wel heel bijzondere excursie aangeboden door polderbewoner Dirk-Jan Polak.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Niet alleen de klankbord groep was deze ochtend vroeg uit de veren, maar ook een aantal experts en de wethouder waren speciaal voor deze gelegenheid extra vroeg opgestaan. Tijdens deze polderwandeling stonden we stil bij het leven in de polder en de gevolgen (en kansen!) vanuit de mogelijke toekomstige ontwikkelingen voor de polder.

Zo vertelde Ruud Flaes (lid van de klankbordgroep) over de vogelwaarnemingen en de verschillende zichtpunten in de polder. Michael de Bruijn is imker, en houdt momenteel 3 bijenvolken in de boomgaard. De bijen zijn belangrijk voor de boomgaard, niet alleen voor de kwantiteit, maar vooral voor de kwaliteit van de appels en peren. Dat ze per volk ook nog eens zorgen voor 20 kilo honing per volk per jaar, is een prettig bij-product!

Jachtopzichter Willem Vrijenhoek van WBE Eiland IJsselmonde vertelde over het wild en de noodzaak van actief wildbeheer in de polder. In de polder wordt vooral gejaagd op hazen en fazanten, maar de belangrijkste taak is het voorkomen van wildschade. Vooral de ganzen zorgen voor veel schade, denk bijvoorbeeld aan vraatschade, krapschade, pikschade en bevuilingsschade en het dichttrappen van de bodem.

De excursie werd afgesloten met een welverdiende kop koffie bij voetbalvereniging Oude Maas.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in HKB nieuws, Projecten en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s