Visie Lombok vastgesteld en gepresenteerd op bewonersavond

Op 12 mei is de visie voor Lombok/Westplein door het college van B&W in Utrecht vastgesteld. Afgelopen maandag presenteerden leden van de Ontwikkelgroep Lombok Centraal het plan en hun visie op de modellen aan overige bewoners. Het plan voor Lombok is het resultaat van een tweejarig proces waarbij de gemeente Utrecht intensief met bewoners heeft samengewerkt.  In de eerste fase hebben we samen de uitgangspunten geformuleerd. Deze zijn uitgewerkt tot de verschillende modellen. De visie dient als basis voor verdere ontwikkelingen.

De presentatie is hier te downloaden

Wij hebben de samenwerking met de bewoners als zeer prettig ervaren. Ten eerste omdat zij als ‘geweten’ van de buurt over heel veel lokale kennis beschikken. Verder is het prettig met een gedreven groep te werken. Ze leveren ideeën en toetsen voorstellen. Onze uitgangspunten zijn hetzelfde; een zo goed mogelijke invulling voor de omgeving van het Westplein. Helaas blijkt dat lastig vanwege financiële tekort. Voor elk plan moeten vele tientallen miljoenen euro’s worden bijgelegd. De ontwikkelgroep heeft een duidelijke voorkeur voor het tunnelmodel en zal nu proberen de politiek te overtuigen hier een financiering voor vrij te maken. De gemeente heef de keuze voor een eindmodel vooralsnog uitgesteld vanwege (financiële) onzekerheden.

Zie hier het persbericht op de gemeentesite CU2030

Ontwikkelgroep Lombok Centraal en de gemeente hebben maandagavond 21 mei aan buurtbewoners en ondernemers hun visie op het gebied rondom het huidige Westplein toegelicht.

Ruim 50 geïnteresseerden kwamen af op deze informatieavond in congrescentrum Domstad. Rob van Dijck, lid van de Ontwikkelgroep Lombok Centraal, vertelde over de totstandkoming van de visie en de uitgangspunten voor het gebied die gemeente en bewoners samen hebben opgesteld. Wethouder Victor Everhardt lichtte het besluit van het college toe. Vervolgens nam Rob van Dijck het publiek mee in het toekomstbeeld van de Ontwikkelgroep voor het gebied. In dit toekomstbeeld hoort volgens hen een tunnel voor autoverkeer onder het Westplein. De verschillende meningen hierover kwamen aan bod tijdens de discussie- en vragenronde aan het einde van de avond.

Downloads:

Meer informatie

Advertenties

Over hkblabla

HKB stedenbouwkundigen werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Daarom hebben wij naast ontwerpers, planologen, juristen en onderzoekers in huis en hebben we directe relaties met planeconomen en procesadviseurs. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven!
Dit bericht werd geplaatst in Projecten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s