De Straathoek

Jitkse heeft een heel mooi plan. Zij wil door middel van ‘de Straathoek’ de burenatmosfeer in de Rotterdamse wijk Blijdorp verbeteren. Door middel van HKB Urban Producers willen wij haar helpen met de realisatie.

Het is een soort vitrine kast in de straat, die gebruikt kan worden om “zaken” te geven, te delen, te vragen, te vinden en voor het meenemen van verrassende of handige “zaken” binnen de straat. De straathoek kan alleen gebruikt worden door de bewoners uit de desbetreffende straat, doordat zij als enigen de cijfercombinatie van de hangsloten op de straathoek kennen. Ieder die iets achterlaat of meeneemt kan er een berichtje bij schrijven.

Het is een makkelijke en leuke manier is om je goede intenties te laten zien in de straat.

Voorbeeld van de spullen om in de kast achter te laten:
Voorwerpen, boeken, DVD’s, plantjes, etc. die u zelf niet meer nodig heeft. Lekker eten of groente uit de tuin die u over heeft. Ideeën voor de straat, leuke en handige tips. Een vraag aan de buren, een kerstwens, etc. etc.

De straathoek bestaat uit  metalen vitrinekastjes (vierkante voor objecten en platte voor papiere berichtjes), die bevestigd zijn aan een paal. Elk vitrinekastje heeft een lampje zodat ze ’s avonds van binnen verlicht kunnen worden.

Cineact TV heeft een reportage gemaakt over haar plan. Het Straathoek item begint om 15 minuut 44, en duurt ongeveer 5 minuten.

Inmiddels is het project opgenomen als Urban Producers project. met hulp van de gemeenschap willen de Straathoek echt gaan bouwen. U kunt meehelpen aan de realisatie. Kijk op HKB Urban Producers voor meer informatie.

Meer info op:

Advertenties

Over hkblabla

HKB stedenbouwkundigen werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Daarom hebben wij naast ontwerpers, planologen, juristen en onderzoekers in huis en hebben we directe relaties met planeconomen en procesadviseurs. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven!
Dit bericht werd geplaatst in HKB nieuws, Projecten en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s