Crowdfunding zet door in Nederland

Recent verscheen een persbericht van Douwenkoren waarin zij stelden dat crowdfunding in opkomst is in Nederland. Een citaat:

“Crowdfunding groeit verder door: In de eerste helft van 2012 is voor 3 miljoen euro gecrowdfund in Nederland.” Douwenkoren

Met name voor ondernemingen groeit de markt voor crowdfunding. Dat is goed nieuws voor HKB Urban Producers. Onze ervaring is dat de aanpak vanuit de gemeente positief wordt bekeken, maar dat ze huiverig zijn. De opgave is ze nu te overtuigen dat dit een betrouwbare en effectieve aanpak is. Zodra deze vorm  als volwaardiger wordt gezien, zien wij de mogelijkheid om samen op vernieuwende wijze vorm te geven aan Nederland, waarbij nieuwe partners elkaar kunnen vinden.Bezuinigingen en de economische crisis vragen om een nieuwe manier van werken in de ruimtelijke ordening. Niet achterover leunen, maar samen de handen uit de mouwen.

“Voor de tweede helft van 2012 verwachten we dat de huidige groei verder doorzet. Steeds meer projecten en ondernemingen zullen dankzij crowdfunding van de grond komen. In het bijzonder zien we op het gebied van duurzame energie projecten en wijkinitiatieven kansen voor crowdfunding” Douwenkoren

Advertenties

Over hkblabla

HKB stedenbouwkundigen werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Daarom hebben wij naast ontwerpers, planologen, juristen en onderzoekers in huis en hebben we directe relaties met planeconomen en procesadviseurs. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven!
Dit bericht werd geplaatst in media en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s