Jaarbeursplein in de aanbesteding

De aanbesteding van het Jaarbeursplein is gestart. Er is een oproep gedaan om een integraal ontwerp te maken voor het Jaarbeursplein (14.000 m2) en de ondergrondse parkeergarage (1000 plaatsen).

HKB stedenbouwkundigen heeft in 2009 het raamwerk voor het Jaarbeursplein i.s.m. IBU bepaald en vertaald naar het IPvE (Integraal  Programma van Eisen, Openbare Ruimte Westzijde Stationsgebied).  We kijken uit naar mooie ontwerpvoorstellen voor het Jaarbeursplein die de  geformuleerde stedenbouwkundige ambities en uitgangspunten waar maken.

Momenteel vindt de eerste selectieronde plaats van de partijen die een ontwerpvoorstel gaan maken. In de week van 12 november wordt de uiteindelijke winnaar met ontwerp bekend gemaakt.  In december kan dan worden gestart met de uitwerking.

Advertenties

Over hkblabla

HKB stedenbouwkundigen werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Daarom hebben wij naast ontwerpers, planologen, juristen en onderzoekers in huis en hebben we directe relaties met planeconomen en procesadviseurs. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven!
Dit bericht werd geplaatst in HKB nieuws en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s