Ontwikkeling Johannapolder (Albrandswaard)

Terwijl de visie voor de polder Albrandswaard inmiddels onderweg is naar de Raad, zoekt het recreatieschap IJsselmonde naar een nieuwe invulling voor de aangrenzende Johannapolder. Wij waren erbij, om te zorgen dat de visies mooi op elkaar aansluiten.

Ontwikkeling Johannapolder (Albrandswaard) – Nieuws – Recreatie Zuid-Holland

Ontwikkeling Johannapolder (Albrandswaard)

Organisaties ontwikkelen samen plan voor tijdelijke programmering Johannapolder 

Op 27 augustus hebben 28 organisaties meegewerkt aan het ontwikkelen van een plan voor de komende 5 jaar voor een deel van de Johannapolder. De bijeenkomst werd geopend door Mieke van Ginkel, lid van het dagelijks bestuur van het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde en wethouder Buurt en Buitenruimte van Albrandswaard.Het schap wil de Johannapolder verder ontwikkelen tot een kwalitatief en aantrekkelijk recreatief gebied aan de Oude Maas, dat ruimte biedt aan diverse functies en voorzieningen. Hierbij worden twee sporen gevolgd: 1. een traject van tijdelijke programmering voor het gebied van het voormalige buitenzwembad en het grote parkeerterrein. 2. een traject voor duurzame langere termijnontwikkelingen voor het gehele gebied, hiermee wordt eind 2012 gestart. De werksessie vond plaats bij Grand Café Restaurant Abel in de Johannapolder.

Het doel van de gebiedsontwikkeling is om de Johannapolder als aantrekkelijke bestemming te ontwikkelen met aanbod voor diverse doelgroepen. Maar ook zal het gebied gaan functioneren als entree voor omliggende gebieden, zoals het toekomstige Buytenland van Rhoon, de Rhoonse Grienden en polder Albrandswaard. Het Natuur- en Recreatieschap voert in deze ontwikkeling de regie, maar vervult vooral een faciliterende en stimulerende rol, om daarmee partijen ontwikkelruimte te bieden voor voorzieningen en activiteiten in het gebied. Het combineren van functies en activiteiten, het verbeteren van de ruimtelijke samenhang en belevingswaarde en het zorgen voor een goed evenwicht tussen recreatief openbaar gebruik en commerciële activiteiten zijn daarbij belangrijke randvoorwaarden.

Bij de gebiedsontwikkeling wordt een open planproces aangehouden, waarbij commerciële partijen, maatschappelijke organisaties, overheden en gebruikers worden uitgenodigd om zoveel mogelijk bij te dragen aan de planvorming en uitvoering.

Tijdens de werksessie op 27 augustus zijn de eerste ideeën voor thema’s, voorzieningen, activiteiten, samenwerking en organisatie uitgewerkt. Allereerst werd het gebied, met hulp van jeugdleden van Scouting Albrandswaard, het gebied bezocht, daarna werden in variërende groepen thema’s uitgewerkt. Het bleek dat er veel ideeën zijn die goed met elkaar gecombineerd kunnen worden en waarbij de betrokken partijen ook enthousiast zijn om te gaan samenwerken. In de komende periode worden de resultaten van de werksessie – in samenwerking met partijen die aangegeven hebben een actieve rol in de planvorming en uituitvoering willen gaan spelen – verder worden uitgewerkt. Dit moet leiden tot een uitvoerbaar plan waar betrokkenen in geloven en een bijdrage aan willen leveren. De resultaten zullen half november aan het dagelijks bestuur van het Natuur- en Recreatieschap worden gepresenteerd.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Opgevallen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s