Bestemmingsplan on Tour – dag 2 – Koemarkt Schiedam

Vandaag dag twee van onze toer door de binnenstad.
Voor de woensdag(middag) hadden we de Koemarkt als locatie bedacht.
Op deze plek bij de entree van de binnenstad zou de HKB-keet flink in het oog springen en de aandacht van de inwoners en bezoekers trekken. Op weg naar de Koemarkt hadden we bedacht hoe we bij grote aanloop de taken zouden verdelen om zo wel de tijd te kunnen nemen om de juiste vragen te stellen.

Bestemmingsplan On Tour op de Vismarkt in SchiedamTot onze verbazing bleken we op de Koemarkt echter minder aanspraak te krijgen van voorbijgangers dan dat we gisteren op de Vismarkt hadden gekregen.  Maar gelukkig hebben we ook vandaag weer een aantal interessante gesprekken gevoerd. Zo ging het over de bestemming en het aanzicht van Broersveld en Broersvest, moet een toekomstige invulling van het Gat van Bolmers nou aansluiten bij de panden langs het Land van Belofte of juist in de stijl van de Bas van der Heijden worden gebouwd? Hierover bleken de meningen verdeeld.

Verder hebben we het gehad over de reclame uitingen in de binnenstad en wat hieraan verbeterd kan worden. En bleek ook vandaag dat het idee om de Hoogstraat te verbinden met de Lange Haven door de verschillende mensen wordt omarmd.

Kortom, hoewel we niet onder de voet werden gelopen was wederom een vruchtbare dag en hebben we weer bruikbare input gekregen voor het op te stellen bestemmingsplan.

Morgen staan we aan het begin van de Plantage. Ook hier bent u weer van harte welkom.

20121213 locatie keet Plantage

Advertenties

Over bas vendrig

Stedenbouwkundige bij HKB stedenbouwkundigen HKB werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven! Recente projecten: SCHIEDAM Ontwikkelingsvisie Binnenstad OUD-BEIJERLAND Visie Waterfront Visie Stougjesdijk-Oost MIDDEN-DRENTHE Structuurvisie ONDERZOEK Duurzaamheid is Bullshit
Dit bericht werd geplaatst in Projecten en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s