Bestemmingsplan on Tour – dag 3 – Plantage

Na twee rondjes rondom de Plantage hebben we vanmorgen onze HKB-keet halverwege de Lange Nieuwstraat geparkeerd. Na wat heen en weer duwen stond ie prachtig. Naar aanleiding van onze ervaringen op de eerste twee dagen waren we niet op de kop van de Plantage gaan staan maar waren we juist wat verder doorgereden.

HKB-keet Lange Nieuwstraat Schiedam

Dit bleek een goed besluit. Waar we bij het opstellen van de Ontwikkelingsvisie voor de Binnenstad zeer uiteenlopende bezoekers in het BinnenstadsAtelier kregen, kwamen vooral de bewoners uit het gebied kijken wat we daar stonden te doen. Over de dag verspreid hebben we heel wat mensen gesproken. De algemene teneur was dat er in dit gebied geen grote dynamiek te verwachten is.
Bij doorvragen bleek er toch nog wel wat ruimte te zijn voor verandering. Een gebied waar vrije kavels te koop zijn. De terreinen grenzend aan de Buitenhaven, het gebouw van Dudok. Het belangrijkste notie was echter dat het een fantastisch woongebied was en dat het karakter van het gebied gekoesterd moet worden. Dat de Plantage en de havens een gelijke behandeling verdienden en bijdragen aan de kwaliteit van het gebied. Er was veel lof bij de bewoners voor de opknapbeurt die het park heeft gehad.

Tot zover onze eerste week. Dinsdag zijn we weer van de partij. Dan kunt u ons vinden bij Molen de Noord aan het Noordvest. Wij hopen dan wederom op inspirerende gesprekken.

Advertenties

Over bas vendrig

Stedenbouwkundige bij HKB stedenbouwkundigen HKB werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven! Recente projecten: SCHIEDAM Ontwikkelingsvisie Binnenstad OUD-BEIJERLAND Visie Waterfront Visie Stougjesdijk-Oost MIDDEN-DRENTHE Structuurvisie ONDERZOEK Duurzaamheid is Bullshit
Dit bericht werd geplaatst in Projecten en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s