Bestemmingsplan On Tour, dag 5 vanaf de Korte Haven Schiedam

Vandaag staan we alweer op een prachtige plek in de binnenstad van Schiedam. Vanmorgen proberen we de HKB-keet tussen de Korte Haven en de Damstraat te maneuvreren. We zijn benieuwd hoe de opkomst hier zal zijn. Onderwerpen die vandaag ter sprake kunnen komen zijn natuurlijk de ontwikkeling van het UTO-terrein, maar ook de Westmolenstraat ligt om de hoek, willen we graag horen hoe u denkt over de ontwikkeling van de Havens en de aanpak van de leegstand in de winkelstraten.

De ideeën voor de besteding van het prijzengeld van de BNG Erfgoedprijs stromen ook binnen, maar meer ideeën zijn altijd welkom.

20121213 locatie keet Korte Haven

Gisteren, op dag 4 van Bestemmingsplan On Tour, stonden we op het Noordvest. Ook hier hadden we de hele dag aanloop. Zo hebben we met enkele ontwikkelaars van gedachten kunnen wisselen over de ontwikkeling in de binnenstad en wat het nieuwe bestemmingsplan daarbij kan betekenen. Het ging onder meer over de ontwikkeling van het Westmolenkwartier en wat dat voor impuls kan geven aan de binnenstad. Ook spraken we over hoe je de beeldkwaliteit van de binnenstad kan bewaken.

HKB-keet Noordvest Schiedam

Met vertegenwoordigers van bewonersvereniging van de woningen aan het Noordvest hebben we doorgesproken over de kansen voor de ontwikkeling van het Dirkzwagerterrein. Zij vonden dat de omsluiting van het terrein door het water van de Schie en Noordvest een kwaliteit is die je moet benutten. Zo vonden zij dat er niet enkel aan de Lange Haven extra ligplaatsen moeten komen, maar dat ook aan de Vesten meer ligplaatsen mogen komen. Ook de aanpak van de leegstand aan het Spinhuispad was hen een doorn in het oog. Of daar in het bestemmingsplan niet wat aan gedaan kon worden?

We zijn benieuwd wie we vandaag mogen verwelkomen in onze HKB-keet! Tot vanmiddag.

Advertenties

Over bas vendrig

Stedenbouwkundige bij HKB stedenbouwkundigen HKB werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven! Recente projecten: SCHIEDAM Ontwikkelingsvisie Binnenstad OUD-BEIJERLAND Visie Waterfront Visie Stougjesdijk-Oost MIDDEN-DRENTHE Structuurvisie ONDERZOEK Duurzaamheid is Bullshit
Dit bericht werd geplaatst in Projecten en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s