Bestemmingsplan On Tour, dag 6 vanaf de Baan Schiedam

Vandaag de laatste dag van Bestemmingsplan On Tour vanaf de Baan in Schiedam. Doordat we de afgelopen dagen gemerkt hebben dat het toch vooral bewoners zijn die we spreken en die ons van nuttige input kunnen voorzien hebben we besloten om de laatste dag niet op het Stadserf of Land van Belofte te gaan staan met de HKB-keet maar deze te plaatsen in het woonhart van de binnenstad. We hebben al van veel mensen die er niet wonen hun mening over dit gebied gehoord, maar zijn natuurlijk ook erg benieuwd naar de mensen die er daadwerkelijk wonen.

20121213 locatie keet Baan

Ook gisteren begon de dag rustig. De lokatie van de Keet op de Dam, de aanloopstraat richting het centrum was daar misschien debet aan. Dit gaf ons wel de tijd hadden om onze ervaringen van afgelopen weken te ordenen, te overdenken en te noteren.

Toen wij ’s middags de deuren openzette en ons wat meer buiten de keet begaven hebben we toch nog een aantal zeer interessante gesprekken gehad met bewoners en ondernemers van de Dam. Deze gesprekken over reclamebeleid, opvullen van de leegstand en hoe het onderhoud van de panden op peil gehouden kan worden. Ook een gesprek met een schipper van één van de schepen in de Korte Haven gaf een goed inzicht welke behoefte er vanuit de booteigenaren waren ten aanzien van het bestemmingsplan.

Benieuwd wat deze laatste dag gaat brengen. Tot straks!

20121220-094553.jpg

Advertenties

Over bas vendrig

Stedenbouwkundige bij HKB stedenbouwkundigen HKB werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven! Recente projecten: SCHIEDAM Ontwikkelingsvisie Binnenstad OUD-BEIJERLAND Visie Waterfront Visie Stougjesdijk-Oost MIDDEN-DRENTHE Structuurvisie ONDERZOEK Duurzaamheid is Bullshit
Dit bericht werd geplaatst in Projecten en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s