HKBU geeft ruimte aan lokale initiatieven in Oud-Beijerland met de HKBouwKeet

Afgelopen zaterdag 26 januari stonden we met onze HKBouwKeet op de Bijlschoollocatie in Oud-Beijerland. De gemeente heeft een uitnodiging gedaan aan alle mensen met goede initiatieven voor een tijdelijke invulling van deze locatie.

In een prachtig winters decor konden initiatiefnemers, na opening van het evenement door wethouder Johan van Buuren, hun plan presenteren op het podium van de HKBouwKeet. Zowel de initiatiefnemers als de gemeente kregen op deze wijze direct feedback op de gepresenteerde plannen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Wij vinden het goed om te zien dat de werkwijze die wij zijn gestart, met HKB Urban Producers en met het inzetten van de HKBouwKeet, om lokale energie los te maken, nu ook door de gemeente Oud-Beijerland wordt ingezet. Deze werkwijze is een uitstekend middel om concreet uitvoering te geven aan de wens van de gemeente om meer in te zetten op uitnodigingsplanologie. Op deze wijze kan zij haar inwoners steviger betrekken bij de ontwikkelingen in de gemeente.

Dit bijzondere initiatief leverde een aantal inspirerende en concrete ideeën voor de Bijlschoollocatie op, die vragen om een vervolg. Zoals één van de initiatiefnemers terecht opmerkte liggen daarbij kansen voor het bundelen van de krachten om samen tot een waardevolle invulling van deze locatie te komen. Binnenkort zal daarvoor een eerste bijeenkomst georganiseerd worden. Wij zijn benieuwd wanneer de eerste resultaten buiten zichtbaar worden.

Wat ons betreft was dit een inspirerende start van nog veel meer van dit soort bijeenkomsten. Wij denken dat deze aanpak voor veel meer locaties (zowel binnen als buiten Oud-Beijerland) kansen biedt voor (tijdelijke) invulling van (braakliggende) gebieden. Belangrijk daarbij is dat de initiatieven op de korte termijn een vliegwiel kunnen zijn voor de langere termijn ambities voor het betreffende gebied. Ideeën genoeg is zaterdag gebleken, als je er maar voor open staat.

Wil je meer weten over onze aanpak neem dan gerust contact met ons op.

Advertenties

Over bas vendrig

Stedenbouwkundige bij HKB stedenbouwkundigen HKB werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven! Recente projecten: SCHIEDAM Ontwikkelingsvisie Binnenstad OUD-BEIJERLAND Visie Waterfront Visie Stougjesdijk-Oost MIDDEN-DRENTHE Structuurvisie ONDERZOEK Duurzaamheid is Bullshit
Dit bericht werd geplaatst in HKB nieuws, HKB Urban Producers en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s