HKB verhuist: samen klussen, samen werken, samen in één pand

Na jaren in het Zuiderpark te hebben gewerkt, was het in de zomer van 2012 tijd geworden voor een nieuwe huisvesting. Tijdelijk konden we bij AAS Architecten aan de Naberpassage in. Met zicht op de Grote Markt geen slechte locatie! Maar ons oog was gevallen op een pand in het in opkomst zijnde Ebbingekwartier in Groningen; een buurt waar heel veel gebeurt. Al jaren is het gebied bekend om de woningbouwontwikkeling op het CiBoGa-terrein, maar het culturele en creatieve circuit weet de buurt ook steeds meer te vinden. Al in 1903 werd op het CiBoGa-terrein een wereldtentoonstelling van nijverheid en kunst georganiseerd. Nu worden, naast optredens in Simplon en het Platformtheater, op het nu nog lege terrein, ook evenementen gehouden zoals Eurosonic en waren de voetbalwedstrijden van het EK op groot scherm te bewonderen. In Het Paleis en de containerlocatie zijn diverse creatieve bedrijven gevestigd. En nu is HKB ook de trotse ‘inwoner’ van deze prachtige locatie net ten noorden van het centrum.

Het pand aan het Boterdiep 63 was alleen niet zo maar te betrekken. Het betreft een oud voorhuis met een grote loods er aan vast gebouwd waar voorheen een winkelketen in heeft gezeten. Er waren nog flink wat maanden nodig om het pand werkklaar te krijgen. Samen met AAS Architecten hebben we regelmatig om de tekentafel gezeten om te bepalen wat er verbouwd moest worden en hoe we het gingen inrichten. AAS had hier direct belang bij, omdat zij samen met ons het pand zouden gaan bevolken. Een ‘shared space for professionals’ moest het worden. En zo gingen we aan de slag.

Muren werden gesloopt, ramen werden vernieuwd, het dak werd geïsoleerd, een nieuwe vloer werd gestort, muren werden weer opgebouwd, een lichtkoker werd aangebracht, een patio werd gemaakt en er werd heel veel geschilderd.  Toen kwam de dag dat we de Naberpassage moesten verlaten. Het pand zou immers worden gesloopt voor de bouw van het nieuwe Forum. De werkzaamheden waren alleen nog niet afgerond. In het weekend dus maar met z’n allen in de kluskleren en aan de slag! Met vele handen verricht je veel werk, maar ook maandag konden we nog niet aan het werk. Dozen moesten worden uitgepakt, de schilders waren nog druk aan het werk, in het voorhuis wordt nog gebouwd, wc’s werden voorzien van deurkrukken en sloten, bureaus moesten in elkaar gezet worden, internet en telefonie werd aangesloten en er moest heel veel worden schoongemaakt. Zo’n bouwkeet is best stoffig!

Inmiddels is het donderdag en is iedereen zo goed en zo kwaad als het kan weer aan het werk. Tussen de verhuisdozen weliswaar en af en toe komt er een verflucht of boorlawaai voorbij, maar het gaat. De komende maanden zullen er nog regelmatig mensen langskomen om ons nieuwe stekkie nog mooier te maken, maar wij vinden het al helemaal geweldig!

Om onze ‘shared space for professionals’ nog meer kracht bij te zetten, zijn we ook nog steeds op zoek naar bedrijven en zelfstandigen die het ook zien zitten om in deze mooie buurt te werken, dus schroom niet en kom eens kijken!

 

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Opgevallen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op HKB verhuist: samen klussen, samen werken, samen in één pand

  1. Fenje Veen zegt:

    HKB’ers al vast gefeliciteerd!!!! Heel veel succes in en met het nieuwe onderkomen. Groet,
    Fenje (ex-HKB’er)

  2. Arjan Portengen zegt:

    Dit meen je niet. Jullie zijn stedebouwkundigen, en plaatsen een enorm raam in een zeldzaam typisch gronings en harmonieus geveltje van 150 jaar oud dat nog alle verhoudingen en oorspronkelijke raamopeningen had,op een manier die in de jaren 60 in een achterlijk dorp modern genoemd zou zijn? Sommige mensen hebben gewoon geen enkel gevoel voor schoonheid en VERHOUDINGEN(en ik weet het, dit is subjektief, maar dit is toch wel heel erg detonerend), en dat terwijl het toch ook hun beroep zou moeten zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s