Veel lokale kennis en energie opgehaald met HKBouwkeet bij Station Putten

“De prachtige ligging van station Putten aan het landschap is uniek. Dat moeten we koesteren.” Veel mensen die op dinsdag 26 maart 2013 een bezoek brachten aan de HKBouwKeet geven een antwoord van deze strekking als wij (HKB en Overmorgen) hen vragen wat Station Putten nou zo bijzonder maakt.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Nog voor we goed en wel de HKBouwKeet (rond 7.45 uur) geparkeerd hebben weten de bezoekers van het station ons al te vinden om hun ideeën voor het station met ons te delen. De vooraankondiging van onze komst en de prominente plek van de Keet doen goed hun werk. Op sommige momenten is het zo druk dat we niet meer met alle bezoekers in onze HKBouwKeet passen, gelukkig schijnt de zon en kunnen we ook buiten de gesprekken voort te zetten. Zelfs als we de Keet weer aan de auto haken (rond 20.00 uur) krijgen we nog flyers in de hand gedrukt van reizigers die ze deze ’s morgens van ons hebben ontvangen bij aankomst op het station.

Alle input (zowel analoog als digitaal) levert ons zeer waardevolle ideeën, suggesties voor verbetering en inspiratie op. Veel mensen die we spreken zijn blij met het koffiehuis Het Station Putten en de levendigheid die dit met zich meebrengt. Gevraagd naar wat men het mooiste vindt in het stationsgebied komt ook het stationsgebouw met stip op nummer 1!

Waar op veel plekken mensen ons vaak lyrisch vertellen over het station en de betekenis van die plek voor hun dorp komen wij er al snel achter dat de Puttenaren vooral heel functioneel naar hun station kijken. Mooi en lelijk zijn geen woorden die veel over de tong gaan. De discussies gaat al snel over het fietsparkeren, de spoorwegovergang en thema’s als veiligheid, toegankelijkheid, sociale controle en verlichting.

Al met al een berg aan informatie en inspiratie die we de komende weken zullen verwerken tot een Programma van Eisen voor de stationsomgeving. Dit programma van Eisen vormt uiteindelijk de basis voor het inrichtingsplan. Mocht u ons gemist hebben dan kunt u vandaag en morgen onze poll over het stationsgebied nog invullen. Klik daarvoor op deze link.

Advertenties

Over bas vendrig

Stedenbouwkundige bij HKB stedenbouwkundigen HKB werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven! Recente projecten: SCHIEDAM Ontwikkelingsvisie Binnenstad OUD-BEIJERLAND Visie Waterfront Visie Stougjesdijk-Oost MIDDEN-DRENTHE Structuurvisie ONDERZOEK Duurzaamheid is Bullshit
Dit bericht werd geplaatst in Projecten en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Veel lokale kennis en energie opgehaald met HKBouwkeet bij Station Putten

  1. Mooi dat er zoveel respons is gekomen op jullie initiatief. Succes met het verwerken van de data en het opstellen van het PvE.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s