Bijeenkomst NMU bevestigd conclusies onderzoek Duurzaamheid is PURE Bullshit

Gisteren waren we aanwezig bij de bijeenkomst ‘Mestvergisting; dilemma’s onder de loep’. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de Natuur en Milieu federatie Utrecht in het gemeentehuis van Woerden. Thema’s die werden behandeld waren: techniek en financiën; bodemkwaliteit; ruimtelijke kwaliteit en de ethische kant van vergisting.

Wij waren natuurlijk erg benieuwd of de conclusies uit ons onderzoek Duurzaamheid is Bullshit in dit brede gezelschap van experts gedeeld zouden worden. Tijdens de bijeenkomst bleek dit meer dan het geval te zijn. Hoewel er nog veel praktische problemen op te lossen zijn en de techniek nog verder ontwikkeld dient te worden waren vrijwel alle aanwezigen het er over eens dat vanuit de verschillende invalshoeken 100% mestvergisting een stap voorwaarts is in de verduurzaming van de biomassa vergisting. Met name het effect op de totale kringloop wordt zeer positief ingeschat.

Reden voor ons om vol gas door te pakken met de organisatie van een congres waarin we verder in willen gaan op gebiedsbetrokkenheid en het benutten van lokale duurzaamheidsketens.

Mocht u meer informatie willen over ons onderzoek klik dan hier om de samenvatting te lezen. Voor het totale rapport kunt u contact met ons opnemen. Bel dan met Bas Vendrig: 010-4366260.

Advertenties

Over bas vendrig

Stedenbouwkundige bij HKB stedenbouwkundigen HKB werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven! Recente projecten: SCHIEDAM Ontwikkelingsvisie Binnenstad OUD-BEIJERLAND Visie Waterfront Visie Stougjesdijk-Oost MIDDEN-DRENTHE Structuurvisie ONDERZOEK Duurzaamheid is Bullshit
Dit bericht werd geplaatst in onderzoek Duurzaamheid is Bullshit en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s