Tramtracé bij Jaarbeursplein is verlegd

tramlijn-047

Aan de Jaarbeurszijde van Utrecht wordt flink gebouwd. Afgelopen weekend is het tramtracé aan het Westplein verlegd. Samen met de bouw van het Stadskantoor en de trappen van het Stationsplein West komen steeds meer van de projecten aan het Jaarbeursplein in de uitvoerende fase. HKB Stedenbouwkundigen heeft lange tijd aan de plannen aan de Westzijde Stationsgebied gewerkt, en het is plezierig om te zien dat er schot in fase 1 van de uitvoering komt.

Eerder dit jaar werd de parkeergarage gesloopt. Daarmee is ruimte gemaakt voor de verplaatsing van het tramtracé zodat deze een tijdelijke eindhalte krijgt aan het Jaarbeursplein. Deze tijdelijke eindhalte bevindt zich al op de plek van het definitieve tracé. Op termijn wordt de tram doorgetrokken via de Mineurslaan naar de OV-Terminal. Het Cranenborch-gebouw zal hier voor moeten worden gesloopt. Op de foto’s is al te zien dat het gebouw langzaam wordt gestript.

Leuk detail: op de bouwhekken zijn de schetsen van HKB te zien.

IMG_0586Informatie over de aankomende ontwikkelingen

foto’s van cu2030.nl en Sander de Knegt

Advertenties

Over hkblabla

HKB stedenbouwkundigen werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Daarom hebben wij naast ontwerpers, planologen, juristen en onderzoekers in huis en hebben we directe relaties met planeconomen en procesadviseurs. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven!
Dit bericht werd geplaatst in Opgevallen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s