Visies Waterfront en Stougjesdijk-Oost overgenomen in Integrale Visie Dorpsontwikkeling Oud-Beijerland

In 2011 en 2012 hebben wij met veel enthousiasme gewerkt aan de visies Waterfront en Stougjesdijk-Oost voor Oud-Beijerland. Tijdens verschillende dorpsgesprekken hadden we levendige discussie waarover deze visies moesten gaan en wat nou specifiek was voor Oud-Beijerland. Zo legden we samen met belangstellenden de basis voor beide visies.

Deze visies vormden zelf bouwstenen voor de herijking van de Integrale Visie Dorpsontwikkeling. Deze structuurvisie wordt op 14 juni gepresenteerd en zal daarna de inspraak ingaan. Wij zijn er trots op dat de gekozen aanpak twee visies heeft opgeleverd die integraal zijn overgenomen in de opgestelde structuurvisie: OBL versterkt.

Met deze visies geeft de gemeente Oud-Beijerland een duidelijk signaal richting de marktpartijen en nodigt hen uit om samen met de gemeente enerzijds het dorp een steviger gezocht aan het water te geven (visie Waterfront) en daarnaast samen na te denken over een invulling van de oostrand van het dorp met een toegevoegde waarde voor de inwoners van de Hoeksche Waard en een bovenregionale uitstraling.

Wij nodigen u graag uit een kijkje te nemen op de site OBL Versterkt. Van deze structuurvisie wordt namelijk met medewerking van Over Morgen een website gemaakt, waar door middel van 3D-visualisatie en virtual reality de voorgenomen ruimtelijke ontwikkelingen op een interactieve wijze gecommuniceerd worden. De website beschikt over verschillende kaarten, bezoekers kunnen inzoomen naar een gewenste wijk en projecten worden inzichtelijk gepresenteerd. Hiermee hoopt de gemeente de ruimtelijke ontwikkelingen duidelijker en eenvoudiger te presenteren, zie ook persbericht gemeente.

Na de lancering van deze website start direct de inspraakprocedure en kunnen zienswijze worden ingediend op de voorgenomen ontwikkelingen. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar specifiek de reacties op de visie Waterfront en Stougjesdijk-Oost.

Advertenties

Over bas vendrig

Stedenbouwkundige bij HKB stedenbouwkundigen HKB werkt al meer dan 65 jaar aan de leefomgeving van mens, dier en plant. Stedenbouw en landschap zijn onze kerndisciplines. Wij kunnen en willen een rol spelen in de initiatie-, de ontwerp- en realisatiefase. Wij werken graag aan plannen die haalbaar zijn vanuit maatschappelijk oogpunt, voor de markt en voor de wet- en regelgever. Maar, het moet ook mooi worden en vooral blijven! Recente projecten: SCHIEDAM Ontwikkelingsvisie Binnenstad OUD-BEIJERLAND Visie Waterfront Visie Stougjesdijk-Oost MIDDEN-DRENTHE Structuurvisie ONDERZOEK Duurzaamheid is Bullshit
Dit bericht werd geplaatst in HKB nieuws, Projecten en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s