‘Landmark in zicht’ in het Harener Weekblad

In het Harener Weekblad was op 16 juni een artikel te vinden over de Landmarks in Ter Borch, ontworpen door HKB.

Landmark in zicht

Een paal met een windvaan. Handig voor het bootjesvolk dat hiervandaan het ruime sop van het Paterswoldsemeer kiest, denk je. Maar als je wat beter kijkt, dan zie je dat die paal met die windvaan nogal gestileerd is. Dit is duidelijk meer dan alleen een hulpmiddel voor watersporters. Is het kunst?
 
Het blijkt een landmark te zijn – één van de vier die de toegang tot de Eelderwolder nieuwbouwwijk Ter Borch markeren. De andere drie staan bij de toegangswegen; deze bij de toegangsvaarweg: de nieuwe vaarverbinding tussen Paterswoldsemeer en de Waterwijk, een van de drie buurten in Ter Borch.landmark-TerBorch_DSC1398Als je op het bruggetje staat dat de vaarverbinding kruist bij de Oude Badweg, zie je het landmark midden in het water staan, zo’n beetje op de gemeentegrens van Haren en Tynaarlo, waartoe Eelderwolde en dus Ter Borch behoren.

De landmarks zijn ontworpen door het Groninger stedebouwkundig bureau HKB. De vier palen van ruim 12 meter hoog zijn familie van elkaar: samengesteld uit dezelfde elementen, maar niet identiek. De drie palen bij de drie buurten van Ter Borch dragen ieder het logo van die bijbehorende buurt. De paal bij de vaarverbinding heeft een rode vlag.landmark-TerBorch_DSC1402Het is geen kunst, maar doordat er over de vormgeving is nagedacht, is het toch een stuk aardiger dan de uit voorraad leverbare markering van het fietsrouteknooppunt in Noordlaren waarover ik vorige week berichtte. Bron: Reinier Treur/Haren in Foto’s.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in media, Projecten en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s